Thea van Kortenhof-Wijtman

Praktijk voor hypnotherapie, regressietherapie en EMDR in Nijmegen

"Praktijk Lemniscaat"

Van Overleven naar Leven

Innerlijk kindwerk


Is het je weleens opgevallen dat een volwassen olifant aan een klein ijzeren kettinkje zit en dat hij zich niet lostrekt? Dat komt omdat hij als baby-olifantje dit wel heeft geprobeerd. Hij leerde toen 2 belangrijke dingen:
–    als ik me wil lostrekken is dat pijnlijk
–    ik ben er niet sterk genoeg voor
Daarna probeert hij het niet meer terwijl hij zich inmiddels gemakkelijk zou kunnen losmaken.

Hoe zit dat bij jou? Wat is jouw kettinkje?

Herken je je in één van de volgende voorbeelden:

1. Je bent op een feest. Je voelt je al niet helemaal op je gemak. Je loopt door de kamer en iemand botst tegen je op. Er gaat een glas wijn over je mooie nieuwe jurk waar je juist zo trots op was. Je wordt woedend en je schreeuwt: “kijk dan ook uit, sufferd!” Je schrikt van je eigen uitval en je biedt haastig je excuses aan. Je avond is bedorven en je gaat verdrietig naar huis.

2.Er gaat iemand voor bij de kassa. Je durft er niets van te zeggen en je hebt haast. Het duurt en duurt en je zet je spullen die je wilde afrekenen weer terug. Verdrietig verlaat je de winkel; je komt ook nog eens te laat op je afspraak en je voelt je daar heel schuldig over.

Onder al deze emoties ligt een overtuiging: “ik kan het niet..” “Ze zullen wel denken..” “ik durf ook niks..”
Ooit is deze overtuiging ontstaan; je weet niet meer wanneer. Net als het kettinkje van de olifant houdt deze overtuiging je op je plek: je komt niet voor jezelf op, vindt jezelf minderwaardig e.d. Samen kunnen we hieraan werken zodat jij eindelijk de wijde wereld in kunt trekken.

Ik ben lid van Koepelorganisatie R.B.C.Z. (licentie nummer 403189R) en CPION geaccrediteerd waardoor de therapie door veel zorgverzekeraars vanuit aanvullend pakket (gedeeltelijk) vergoed wordt.

Neem contact op